KIYMALI SAC YUFKASI BÖREĞİ
MALZEMELER:
8-10 adet sac yufkası
300gr. kıyma
2 adet kuru soğan
Yarım demet maydanoz
2 adet rendelenmiş domates
Tuz ve karabiber
1/2 bardak sıvıyağ
1 yumurta
2 bardak süt + 1 bardak su
YAPILIŞI:
Öncelikle, yemeklik doğradığınız soğanı biraz sıvıyağda kavurun. Kıymayı ilave edin ve kavurmaya devam edin. Rendelenmiş domatesi, yeteri kadar tuz ve karabiberi de ekleyin. Ocağı kapatacağınıza yakın kıyılmış maydanozu ilave edin. Harcınız ılınırken, gelelim yufkalarımızı hazırlamaya. Yayvanca ve derin bir kap içerisinde süt, su, yumurta, tuz ve sıvıyağı çatalla çırpın. Yufkaların yarısını bu karışımla iyice ıslatıp yumuşattıktan sonra, yağlanmış tepsiye serin. Kıymalı harcın tamamını tepsideki yufkaların üzerine eşit olarak yayın. Geriye kalan yufkaları da sütlü karışımla ıslatıp böreğinizi tamamlayın. (Sütlü karışımınız artarsa, tepsinin üzerine tamamını dökebilirsiniz). Fırınınız ısınana kadar 15-20 dakika bu şekilde bekletin ki, yufkalar iyice yumuşayıp kabarsın. 180-200 derecede üzeri nar gibi kızarana kadar pişirin.
selam arkadaşım...börek nefis görünüyor.ellerine saglık.nerden bulayım şimdi saç ekmegini..bak ben çay yapayım sen bir tabak börek getir..ne güzel olur...hazırcıyım dimi:))sevgilerlee..msn de de görüşelim...
YanıtlaSilCanımm ellerine sağlık. Yeni şablonumu beğendiğine sevindim. Başka bir blogda da eski şablonum varmış. Genel istek üzerine değiştirdim. Ama senin yufka böreği nefis olmuş. Çayımın yanına bir dilim alabiliryim :)
YanıtlaSilSEVGİLER...
SELAM CANIM,
YanıtlaSilILGINE COK TESEKKUR EDIYORUM, ALDIM YAYINA VERDIM, ELLERINE SAGLIK MMM NEFISSSS...
Abartmayım ama her hafta bizde de börek yapılır, en geç onbeşgün de bir diyelim :)) şimdi sizin tarifinizi okuyunca inanın gene canım çekti, sunum şeklinizde çok nefis olmuş.:))..ellerinize sağlık
YanıtlaSilhııımmmm...nefis bir börek olmuş..)) ellerinize sağlık..
YanıtlaSilhazır blogunuza gelmişken ben iki dilim alabilirmiyim, yanında ayranda olsun lütfen....:)))))
aldıgımız kiloları napacaksak artık....
mmm...misler gibi olmus börek ve lahana dolman,afiyet oldun canim,ellerine saglik,
YanıtlaSilgüzel sözlerine tesekkür ederim.
Maşallah arkadaşım, bu ne hamaratlık böyle, iki günde bir tarif... ellerine sağlık gece gece canım çekti valla...
YanıtlaSilher sene kayınvaldem köyden sac yufkası getirir. onlar imece usülü hep birlikte yaparlar. biz bu yufkalara ramazan yufkası da deriz. Böreği gerçekten nefis oluyor. köyden yufkalarla birlikte kaymak da gelir. üzerine kaymak sürüp pişiririz. tadından yenmez doğrusu. sonra da gelsin kilolar. :))) çok da canım çekti bi koşu mutfağa gidip yapsammı acaba. :)) Ellerinize sağlık, size afiyet olsun.
YanıtlaSilcanım arkadaşım epeydir yorum yazmadan güzel tariflerini alarak gidiyordum umarım iyisinizdir şirinem nasıl teyzoşu öpüyor ellerine sağlık canım saç böreği enfes görünüyor bazen bende yaparım tabi bulursam sac yufkası :)) kendine iyi bak sevgilerimle
YanıtlaSilCANIM BU NE GÜZEL BİR BÖREK BÖYLE. SAC BÖREĞİNİN TADINI BİLEN BİRİ OLARAK, NASIL CANIM ÇEKTİ ANLATAMAM. ELLERİNE SAĞLIK CANIMM.
YanıtlaSilMerhaba ben Nur. Hemşireyim. Şu anda hastanede nöbetçiyim. Nöbetimin bitmesini beklerken çay içiyordum ki, bu enfes börekle göz göze geldik. Şimdi olsaydı çayın yanına ne güzel giderdi. Bir tane de benim yerime yiyin olurmu. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSiltariflerin hızına yetişemes olduk hanımm :P baksana yine kaç konu gecikmişimm vay beni beni :D :D böreği çok severimm ıspanaksız olsun yeter :) ellerine sağlıkk yektanemm
YanıtlaSilwww.eftelya88.blogcu.com