12.12.2007

PDÇS # 7 VE "KIYMALI SAC YUFKASI BÖREĞİ"

PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ NON-STOP DEVAM EDİYOR. BU HAFTA, baharhabercisiyim.blogcu.com ARKADAŞIMIZA MİSAFİRİZ. DAVETİ İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUM. KOLAY GELSİN ARKADAŞIM.

KIYMALI SAC YUFKASI BÖREĞİ

MALZEMELER:
8-10 adet sac yufkası
300gr. kıyma
2 adet kuru soğan
Yarım demet maydanoz
2 adet rendelenmiş domates
Tuz ve karabiber
1/2 bardak sıvıyağ
1 yumurta
2 bardak süt + 1 bardak su

YAPILIŞI:
Öncelikle, yemeklik doğradığınız soğanı biraz sıvıyağda kavurun. Kıymayı ilave edin ve kavurmaya devam edin. Rendelenmiş domatesi, yeteri kadar tuz ve karabiberi de ekleyin. Ocağı kapatacağınıza yakın kıyılmış maydanozu ilave edin. Harcınız ılınırken, gelelim yufkalarımızı hazırlamaya. Yayvanca ve derin bir kap içerisinde süt, su, yumurta, tuz ve sıvıyağı çatalla çırpın. Yufkaların yarısını bu karışımla iyice ıslatıp yumuşattıktan sonra, yağlanmış tepsiye serin. Kıymalı harcın tamamını tepsideki yufkaların üzerine eşit olarak yayın. Geriye kalan yufkaları da sütlü karışımla ıslatıp böreğinizi tamamlayın. (Sütlü karışımınız artarsa, tepsinin üzerine tamamını dökebilirsiniz). Fırınınız ısınana kadar 15-20 dakika bu şekilde bekletin ki, yufkalar iyice yumuşayıp kabarsın. 180-200 derecede üzeri nar gibi kızarana kadar pişirin.

12 yorum:

  1. selam arkadaşım...börek nefis görünüyor.ellerine saglık.nerden bulayım şimdi saç ekmegini..bak ben çay yapayım sen bir tabak börek getir..ne güzel olur...hazırcıyım dimi:))sevgilerlee..msn de de görüşelim...

    YanıtlaSil
  2. Canımm ellerine sağlık. Yeni şablonumu beğendiğine sevindim. Başka bir blogda da eski şablonum varmış. Genel istek üzerine değiştirdim. Ama senin yufka böreği nefis olmuş. Çayımın yanına bir dilim alabiliryim :)

    SEVGİLER...

    YanıtlaSil
  3. SELAM CANIM,
    ILGINE COK TESEKKUR EDIYORUM, ALDIM YAYINA VERDIM, ELLERINE SAGLIK MMM NEFISSSS...

    YanıtlaSil
  4. Abartmayım ama her hafta bizde de börek yapılır, en geç onbeşgün de bir diyelim :)) şimdi sizin tarifinizi okuyunca inanın gene canım çekti, sunum şeklinizde çok nefis olmuş.:))..ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  5. hııımmmm...nefis bir börek olmuş..)) ellerinize sağlık..
    hazır blogunuza gelmişken ben iki dilim alabilirmiyim, yanında ayranda olsun lütfen....:)))))
    aldıgımız kiloları napacaksak artık....

    YanıtlaSil
  6. mmm...misler gibi olmus börek ve lahana dolman,afiyet oldun canim,ellerine saglik,
    güzel sözlerine tesekkür ederim.

    YanıtlaSil
  7. Maşallah arkadaşım, bu ne hamaratlık böyle, iki günde bir tarif... ellerine sağlık gece gece canım çekti valla...

    YanıtlaSil
  8. her sene kayınvaldem köyden sac yufkası getirir. onlar imece usülü hep birlikte yaparlar. biz bu yufkalara ramazan yufkası da deriz. Böreği gerçekten nefis oluyor. köyden yufkalarla birlikte kaymak da gelir. üzerine kaymak sürüp pişiririz. tadından yenmez doğrusu. sonra da gelsin kilolar. :))) çok da canım çekti bi koşu mutfağa gidip yapsammı acaba. :)) Ellerinize sağlık, size afiyet olsun.

    YanıtlaSil
  9. canım arkadaşım epeydir yorum yazmadan güzel tariflerini alarak gidiyordum umarım iyisinizdir şirinem nasıl teyzoşu öpüyor ellerine sağlık canım saç böreği enfes görünüyor bazen bende yaparım tabi bulursam sac yufkası :)) kendine iyi bak sevgilerimle

    YanıtlaSil
  10. CANIM BU NE GÜZEL BİR BÖREK BÖYLE. SAC BÖREĞİNİN TADINI BİLEN BİRİ OLARAK, NASIL CANIM ÇEKTİ ANLATAMAM. ELLERİNE SAĞLIK CANIMM.

    YanıtlaSil
  11. Merhaba ben Nur. Hemşireyim. Şu anda hastanede nöbetçiyim. Nöbetimin bitmesini beklerken çay içiyordum ki, bu enfes börekle göz göze geldik. Şimdi olsaydı çayın yanına ne güzel giderdi. Bir tane de benim yerime yiyin olurmu. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  12. tariflerin hızına yetişemes olduk hanımm :P baksana yine kaç konu gecikmişimm vay beni beni :D :D böreği çok severimm ıspanaksız olsun yeter :) ellerine sağlıkk yektanemm

    www.eftelya88.blogcu.com

    YanıtlaSil

Blog Widget by LinkWithin

İzleyİcİler

Lezzet Gemisi Facebook'ta