16.06.2008

KARNIYARIK


MALZEMELER:
1 kg. kemer patlıcan
350 gr. kıyma
2 adet kuru soğan
1/2 demet maydanoz
2 adet olgun domates
1/2 çay bardağı sıvı yağ
tuz, karabiber

Üzeri için:
1-2 adet domates
2-3 adet sivri biber

Patlıcanları kızartmak için:
1 su bardağı sıvı yağ

YAPILIŞI:
Patlıcanları boylamasına alacalı soyup tuzlayın. Yaklaşık yarım saat siyah suyunu salana dek bekleyin. Yıkayıp kurulayın ve sıvı yağda çevirerek kızartın. Tepsiye dizip, ortalarından boylamasına bıçakla yarın. İç harcı hazırlamak için; yemeklik doğradığınız soğanları 1/2 çay bardağı sıvıyağda pembeleşene kadar soteleyin. Kıymayı ilave edip kavurun. Domatesleri rendeleyip kıymalı harca ekleyin. Tuz ve karabiberini atın. Domatesler suyunu çekene kadar pişirin. Ocağın altını kapattıktan sonra ince kıyılmış maydanozu ekleyip karıştırın ve patlıcanların içine pay edin. Üzerlerine dilimlenmiş domates ve sivri biber koyun. Az suyla, ağır ateşte (veya fırında) domates ve biberler yumuşayıncaya kadar pişirin. AFİYET OLSUN...

14 yorum:

  1. Canim ellerine saglik muhtesem gorunuyor.

    En sevdigim yemeklerden biridir karniyarik yaninada bir pilav ne guzel olur.Neyse lafi uzatmayayim
    bende beklerim hoscakal.

    YanıtlaSil
  2. Misssss gibi karnıyarık.Birde pilav.Yemede yanında yat.

    YanıtlaSil
  3. KAtılıyorum valla yorum yazan arkadaşlara, ben bayılırım ellerine sağlık sen de çok güzel yapmışsın afiyetler olsun sevgimle:)))

    YanıtlaSil
  4. Özlemcimmm bu ne kadar nefis bir görüntü...karnıyarık en sevdiğim yemeklerden...bayılırım....
    Ellerine sağlık.....

    şimdi bakayım kim nelere oy kullanmış...:)))

    YanıtlaSil
  5. Mmmmmmm harika bir tarif olmuş,hemde özel karnıyarık tenceresinde...:)) bu tarifide listeme aldım, çok enfes görünüyor bende yapacagım...:))
    Ellerine sağlık maharetli arkadaşım..

    YanıtlaSil
  6. Canım arkadaşımmm ellerine sağlık... Karnıyarığı çok severim...

    İyi haftalar... Sevgiyle...

    YanıtlaSil
  7. mmm karnıyarık varmış özlemciğimde.ellerine sağlık canım.nefis nefis.

    YanıtlaSil
  8. mmm karnıyarık varmış özlemciğimde.ellerine sağlık canım.nefis nefis.

    YanıtlaSil
  9. Epeydir gelememiştim size.Ellerinize sağlık Özlem Hanımcığım karnıyarık nefis görünüyor.Patlıcanın her tür yemeğini çok severim.Haftanızın güzel geçmesi dileğiyle hayırlı akşamlar,sevgi ve selamlar.

    YanıtlaSil
  10. Özlem!cim ellerine sağlık bayılırım karnıyarık ve kardeşi imam bayıldıya,yiyenlere afiyet olsun öptüm

    YanıtlaSil
  11. canımmm... sayfayı açar açmaz en sevdiğim yemekle karşılaştım. sanırım benden önce yazan herkes de aynı fikirde. :) şu an nasıl canım çekti anlatamam. yanında bir de cacık olursa daha ne isterim. ellerine sağlık can arkadaşım. mutlu sağlıklı haftaların olsun. öptüüümmmm...

    YanıtlaSil
  12. Canim benim ellerine saglik kaniyarik hiç hayir diyemicem yemek bayilirim,nefis nefis gorunuyor,yanina pilav yogurt offf iste tamamdir,zaten bu aralar hep sevdigim yemekleri yapiyon balim nolcak bu durum uçup sana gelcem baaaak:))kocaman opucukler.

    YanıtlaSil
  13. karnıyarığı çok severim ve yanında makarna ile. ellerine sağlık çok davetkar yemeğin yoksa ben size yemeğemi geliyorum :) sevgiler

    YanıtlaSil
  14. VALLA maşallahım var hemencecikte kendimi davet ettirdim bravo bana yani ancak bu kadar olur. Allah razı olsun canım benim. Kısmet belli mi olur. seni çok samimi buldum kapını açtığın içinde ayrıca teşşekkürler isteğiğin ekmek olsun ne demek zevkle yaparım paylaşmak gibi si yok şu dünyada iyi niyet ve helalce olursa. sevgiler sana.

    YanıtlaSil

Blog Widget by LinkWithin

İzleyİcİler

Lezzet Gemisi Facebook'ta