15.09.2008

ISPANAKLI YUMURTA


Kış sebzeleri artık yavaş yavaş tezgahlardaki yerini almaya başladı. Ispanak da bunlardan biri... Böreğinden kıymalısına, kavurmasına kadar ıspanağın her çeşidine bayılırım. Nasıl da özlemişim.. :) Hadi şimdi tarife geçelim... Aslında herkesin bildiği bir yemek. Benimki hatırlatma bâbında... :)

MALZEMELER: (4 kişilik)
500 gr. ıspanak
1 adet orta boy kuru soğan
1/2 çay bardağı sıvı yağ
4 adet yumurta
tuz, karabiber, pul biber

YAPILIŞI:
Ispanakları ayıklayın ve bol suda iyice yıkayıp ince ince doğrayın. Yemeklik doğradığınız soğanı sıvı yağda pembeleşene kadar kavurun. Ispanakları, tuz ve karabiberi pembeleşen soğana ilave edin. Sık sık karıştırarak suyunu çekinceye kadar kavurun. Daha sonra geniş bir tavaya alın. Dört adet yuva açıp yumurtaları bu yuvaların içine dikkatlice kırın. Orta ateşte yumurtanın beyazları pişene kadar tutun. Üzerine pul biber serpip servis yapın. AFİYET OLSUN...

16 yorum:

  1. canikom yumurtalı ıspanağı bende çok severim ama henüz daha almadım ama lahana aldım bugün sardım akşama yiycez inşallah.canikom msn de hiç göremiyorum seni özledim senle sohbet etmeyi.görüşmek dileğiyle.sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Nasıl da severim ıspanaklı yumurtayı ellerine sağlık canım, nefisss görünüyor. Gerçekten de ıspanaklı tarifler çok güzel oluyor.

    YanıtlaSil
  3. MERHABALAR CANIM
    BENDE İNAN BU AKŞAM ISPANAK YAPICAKTIM AMA NASIL YAPSAM DİYE DÜŞÜNDÜM AMA SAYENDE YEMEĞİNE KARAR VERDİM
    ELLERİNE SAĞLIK HAYATIM..
    SEVGİLER..
    HAYIRLI HAFTALAR..

    YanıtlaSil
  4. Canimcim ne güzel yapmissin,biz ailecek çok severiz,sahane olmus balim,ah ah çoktan bende yapmadim,geçen pazarda ispanak görmüstüm ama alicam derken unutmusum,çarsamba günü alirim da insallah yaparim,iyiki de hatirlattin,ellerine saglik balim.
    Güzel bir hafta seninle olsun,öpüldün.

    YanıtlaSil
  5. merhaba nasılsın .cimcime nasıl.ıspanagı bende çok severim ama daha erken degilmi kışın bıkarız herhalde tadımlık olur:)selamlar

    YanıtlaSil
  6. EŞİM DE ÇOK SEVER.ELLERİNE SAĞLIK CANIM..

    YanıtlaSil
  7. bende çok severim ellerine sağlık canım nede güzel görünüyor iyiki tokum:)) sevgiler

    YanıtlaSil
  8. canım güzel yorumların için kocaman teşekkür.bilgisayar serviste olduğundan ancak geri dönebildim.
    ıspanağa gelince,çok şükür bizdede her türlüsü yenilen bir sebze.çocuklar bayılıyor.bende sık sık pişiriyorum.ellerin dert görmesin canım.sevgiler...

    YanıtlaSil
  9. ehhh artık zamanı geldi sayılır ...Nedense kış yemeklerini say desen ilk sayacaklarımdan biridir...Ellerine sağlık canım afiyetle yemişsinizdir inşallah...sevgiyle kal tatlım:))

    sefertasi.blogcu.com

    YanıtlaSil
  10. ehhh artık zamanı geldi sayılır ...Nedense kış yemeklerini say desen ilk sayacaklarımdan biridir...Ellerine sağlık canım afiyetle yemişsinizdir inşallah...sevgiyle kal tatlım:))

    sefertasi.blogcu.com

    YanıtlaSil
  11. Mis mis!!!!!!! harika bir görüntü,ellerine sağlık canım.ıspanağa bayılırım.sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  12. ellerine sağlık canım çok lezzetli görünüyor kış aylarında sık sık yapıyorum bende çok seviyoruz..bereketli iftarlar sevgiler..

    YanıtlaSil
  13. Ahhh kış sebzeleri...

    Daha yaz sebzeleriyle vedalaşamadım ki kış sebzelerine merhaba diyemiyorum...

    Ellerine sağlık canım... Sevgiler...

    YanıtlaSil
  14. Merhabalar,
    ıspanaklar çıktı mı ya ????
    Tabi ben pazara çıkmadığımdan sen son ben duyuyorum :) neyse bak benimde aklıma ıspanaklı yumurta yemeği geldi en kısa zamanda sipariş verip ıspanak aldırayım :)))))))
    Yumurtalı ıspanak nefis olmuş görünüyor ellerine sağlık canım ben birazda üzerine peynir koyuyorum nefis oluyor denemeni tavsiye ederim.
    Sevgiler......

    YanıtlaSil
  15. Canımmmm inşallah iyisindir çok severim ıspanaklı yumurtayı süper olmuş ellerine sağlık,hayırlı iftarlar dilerim,öptüm..

    YanıtlaSil
  16. Yumurta da neye yakışmıyorki,ellerine sağlık..

    YanıtlaSil

Blog Widget by LinkWithin

İzleyİcİler

Lezzet Gemisi Facebook'ta