MALZEMELER:
2 kg. bal kabağı
1 kg. toz şeker
üzeri için; dövülmüş ceviz içi
YAPILIŞI:
Kabakların çekirdeklerini ayıklayıp kabuklarını soyun. Dilediğiniz büyüklüklükte doğrayıp yıkayın. İyice süzüldükten sonra uygun bir tencereye bir sıra kabak, bir sıra toz şeker olacak şekilde dizin. Tencerenin kapağını kapatıp bir gece bu şekilde bekletin. Ertesi gün tencereyi kısık ateşe koyup kabaklar iyice yumuşayıncaya kadar pişirin. Soğuduktan sonra servis tabaklarına alıp, dövülmüş ceviz serperek servis yapın. Dilerseniz, kaymak da ilave edebilirsiniz. AFİYET OLSUN...
Özlem'cim bayılırım şu mübarek tatlıya daha sezonu açamadım ben ellerine sağlık tabağı aldım kaçıyorum,sımsıcak sevgiler,öptüm...
YanıtlaSilEllerine sağlık canım nefiis görünüyor. Kabak tatlısı bizim evin en sevilen tatlısıdır.
YanıtlaSilKabak tatlısına bayılırım. Ellerine sağlık canım harika görünüyor.
YanıtlaSilHafifliginden dolayi cok sevdigim bir tatlidir. Ne kadar da sahane görünüyor, ellerine saglik canim. Güzel bir hafta sonu tatili diliyorum.
YanıtlaSilenfes bir tatlı, ellerine sağlık arkadaşım.....
YanıtlaSilMevsim geldi, kabaklar çiçek açtı,mis gibi tatlılar döküldü resimler.eline sağlık arkadaşım.sevgilerimle...
YanıtlaSilcaniiiiiiiiiisi bayilirim,ben su tabagini alsam da sen aska yapip eklesen hiç fena olmaz,ellerine saglik,harika gozukuyor,eee kim yapmis marifetli elleriyle canim arkadasim...opuyorum seni sekercim,hayirli cumalar...ve guzel bir hafta sonu dilerim...
YanıtlaSilEllerine saglik harika gorunuyor olsada simdi yesem dedim sizlere afiyetler olsun cnm. sevgiler
YanıtlaSilselam canımm
YanıtlaSilellerine sağlıkk en hafif tatlı çok severim bende bunu bol cevizli..:)
www.anemonunmutfagi.blogspot.com
KABAK TATLIN NEFİS OLMUŞ CANIM.ELLERİNE SAĞLIK.
YanıtlaSilBİR GÜLÜ SAVUR SEVDİKLERİNE,SANA ONLARDAN GÜLÜCÜKLER GETİRSİN,ÖYLE İÇTEN ÖYLE SAMİMİ OL Kİ,GÖZYAŞLARIMIZI BİLE TEBESSÜME ÇEVİRSİN.HAYIRLI GECELER DİLERİM.
YanıtlaSilcanimmmm senden tatli olabilirmi o kabak tatlisi gerci eline saglik muhtesemdi ama.. :) ceviz rendeledik
YanıtlaSiliyi geceler
cook sevgiler minnosa da öpücükler
Ayyy çok severim kabak tatlısını...
YanıtlaSilBir arkadaşım sütlü irmik tatlısı yapmış ve üzerine balkabağı tatlısını rondodan geçirip yaymış. En üzerine de fındık parçaları...
Hmm tadı hala damağımda...
Ellerine sağlık bu da harika gözüküyor...
Sevgiler.
Bir de benim puzzle tabureyi beğendiğine çok sevindim...
Ayyy çok severim kabak tatlısını...
YanıtlaSilBir arkadaşım sütlü irmik tatlısı yapmış ve üzerine balkabağı tatlısını rondodan geçirip yaymış. En üzerine de fındık parçaları...
Hmm tadı hala damağımda...
Ellerine sağlık bu da harika gözüküyor...
Sevgiler.
Bir de benim puzzle tabureyi beğendiğine çok sevindim...
Merhaba canim Özlem, I am missing you! My computer got tilt and so I did not have how to write in your blog. But now it is all right, thanks God! Thank you to be my follow in the blog. I would like to talk with you through MSN to know more about you and your family and speak about me too. Could you someday?
YanıtlaSilI am learning turkish, but it is really very dificult for me and everybody(rsrsrs). Ah, please, tell me what your blog's name means in english. Mine is EU MULHER(ME A WOMAN - in english).
All the time I want copy yours recipes, but how? How delicious are the breads you do...huuuummmm! And everythings too!
Thousands kisses for you!!
bu ara bir kabak bollugu varki sorma gitsin ya yap yap ye yani enfes olmus canim ellerine saglik
YanıtlaSilsevgiler güzel bir hafta sonu gecirmen dilegiyle
bayılırım kabak tatlısına eline sağlık canım..
YanıtlaSilbayılırım kabak tatlısına afiyet olsun arkadaşıma.sevgiler
YanıtlaSilEline sağlık canım,çok severim kabak tatlısını...Selamlar......
YanıtlaSilSevgiler.....
selam canım.bayılırım kabak tatlısına...ama talının üzerine tahin dökerim ben biraz... booolcada ceviz..hımmmm pek canım çekti şimdi:)eline saglık afiyet olsun.sevgiler.
YanıtlaSilhttp://hunerlieller.net
ellerinize sağlık.çok güzel görünüyor.ben hiç yapmadım ama çok severim.annem yapardı.sevgiler
YanıtlaSilBen bol cevizli alayım lütfen... Tam da zamanı artık kabaklı tatların... Ellerine sağlık canım... Mutlu haftalar...
YanıtlaSil