23.05.2008

KAHVALTI ŞENLİĞİ VE "KALP YUMURTALI EKMEK"


SEVGİLİ ADAŞIM, CANIM ARKADAŞIM ÖZLEM'İN KAHVALTI ŞENLİĞİ İÇİN HAZIRLADIM BU EKMEKLERİ. GÜNÜN EN SEVDİĞİM ÖĞÜNÜDÜR KAHVALTI. EĞER SİZİN DE ÖYLEYSE, KAHVALTI ŞENLİĞİNE BİR GÖZ ATIN DERİM. BİRBİRİNDEN ENFES TARİFLER VAR. ÖZLEMCİM KAPIYI AÇ, BEN GELİYORUM.... :)

MALZEMELER:
Her bir kişi için 2 adet tost ekmeği
Yine kişi sayısı kadar yumurta
tereyağ

YAPILIŞI:
Tost ekmeklerinin ortasına kalpli kurabiye kalıpları ile şekil çıkartın. Teflon tavada bir parça tereyağını eritin. İki tost ekmeğini yağda birkaç dakika önlü arkalı çevirin. Bir ekmeği diğerinin üzerine kapatın. Ortadaki kalbin içine küçük bir parça yağ koyun ve bir yumurtayı içine kırın. Tavaya bir kapak kapatıp, kısık ateşte birkaç dakika bekletin. Kalpli yumurtanız hazır. Eğer miniklere yumurta beğendiremiyorsanız, bu tarifi ördekli veya ayıcıklı kalıplarla hazırlayarak neşeli sunumlar yapabilirsiniz. Ekmeklerin ortasından çıkanlara da krem peynir, zeytin ezmesi veya acuka sürerek, tabağınıza görsellik katabilirsiniz. AFİYET OLSUN.....

18 yorum:

  1. Merhaba,
    önce şu güzel kahvaltılık kalpten bir lokma alalım, hımmmmmm! nefis!
    Ayrıca; sakıncalı bir mesaj değil ki, önemi yok yani
    sevgiler...
    Cimcimeyi öptüm.

    YanıtlaSil
  2. Özlemcim ne kadar pratik ve o kadar güzel olmuş ki çok begendim aynısını yapacagım...:))))
    Şimdi gidip bir kahvaltılara bakayım...
    Sevgiler gönderdim...

    YanıtlaSil
  3. Ben de çok begendim, sabah kahvaltımız sayende renklenecek, geriye tek bir tehlike kalıyor...
    böyle güzel tarifler vermeye devam edersen herhalde biraz kiloma dikkat etmem gerekecek....))))
    Hayırlı hafta sonları dilerim....

    YanıtlaSil
  4. Canım adaşım çok teşekkür ederim katılımın için. Bu güzel görüntüyü hemen alıyorum. Elciklerine sağlık.

    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. Eline sağlık güzel ve basit bir tarif olmuş.

    YanıtlaSil
  6. nefis görünüyor hayatım.....

    çok gödüm ama bi hep yapmayı unutuyorum.....

    ellerine sağlık şekerim....

    YanıtlaSil
  7. Ohh harika... Daha kahvaltımı yapmadım... Çayı hazırla Özlemim geldim ben...

    Ellerine sağlık arkadaşım... Keyifli mutlu tatiller...

    Sevgiyle...

    YanıtlaSil
  8. Canımmm;ellerine sağlık ne değişik ve lezzetli bir kahvaltı tabağı,ama bende isterim...

    YanıtlaSil
  9. canımm.. bu ne... muhteşem bir sunum. tam da şenliğe uygun bir resim omuş. ellerine sağlık can arkadaşım. minik cimcimeyi ve seni öpüyorum canım. keyifli tatiller dilerim. sevgiler

    YanıtlaSil
  10. bizde pazar kahvaltıları çok önemlidir. bende her pazar değişik güzelliklerle kahvaltı soframı zenginleştirmeye çalışırım. bu tarifde çok hoşuma gitti. bu pazar kesinlikle bunu yapacağım. ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  11. Etkinliğimize katıldığınız için çok teşekkür ederim.Harika tariflerinizle etkinliğimizi şenlendirdiniz.Etkinliğimiz yarın sona eriyor.Yarın akşama kadar tariflerinizi bekliyorum.Bir etkinlik biterken yeni bir etkinliğim başlıyor.Ye # 34 bulgur etkinliği.Etkinliklere sürekli benim ev sahibi olduğumu düşünmeyin sakın.Porselen demlik çay etkinliği ev sahibi olmam salata yarışmasında ki birinciliğimden dolayıydı.Yarışmanın ödülü etkinlikte evsahipliği yapmaktı.Bulgur etkinliği ise bir sene öncesinden 2008 mayıs ayında evsahipliği yapacağım belli olmuştu.Yani bir yıldır bulgur etkinliğini bekliyordum.Sizleri YE#34 BULGUR ETKİNLİĞİNE mutlaka bekliyorum.Bulgurla yaptığınız bir tarifi yayınlayıp,başlığına YE#34 BULGUR ETKİNLİĞİ yazıp,etkinliğin benim sitemde olduğunu belirtmeniz yeterli.İster bana yorum yazabilirsiniz,istersenizde ye34bulgur@hotmail.com adresine adınızı,bulunduğunuz şehri,tarifinizin adını,sitenizin adresini göndererek katılabilirsiniz(Lütfen yorumlarda da bunları belirtin).Pazartesi tarifleri yayınlamaya başlıyorum.26 mayıs son katılım demiştim.Önceki etkinlikten dolayı bu etkinliğimizi fazla tanıtamadım.Bu yüzden tarifleri yayınlamaya başladığımda da gönderebilirsiniz.Bir ricamda etkinlik banner ını eklerseniz sevinirim(ekleyenlere çok teşekkür ederim).Böylelikle etkinliğimizden daha fazla arkadaşın haberi olur.Pazartesi görüşmek dileğiyle.Hepinizi bekliyorum.

    YanıtlaSil
  12. Hayırlı geceler.Ellerinize sağlık Özlem Hanım.Muhteşem bir sunum olmuş gerçekten.Pazar gününüzün güzelliklerle geçmesi dileğiyle sevgi ve selamlar...

    YanıtlaSil
  13. offf harika yaaaa.ben de en çok kahvaltı öğününü seviyorum.ellerin dert görmesin canım.

    YanıtlaSil
  14. Ozlem'cigim merhaba canisi,

    Ay ne sirin bir kahvalti sunumu ve seçenegi,bayildim yaaa,ay çok romantik,tarife bayildim tatlim mutlaka denicem,iyi pazarlar dilerim,sevgilerimle gulum,çok optum.

    Canim valla benim de pc'de problem var daha dogrusu baglanti'da sinir oluyorum hem nasil arada çalisiyor pat yine gidiyor,noldu anlamadim hiç boyle olmazdi,sirketle gorustum yeni bir kutu yollucaklar o da en fazla 14 gun suruyormus,canim çok sikildi iste,yorumlar da birikmis daha yeni az once onayladim,simdi yavas yavas ugruyorum iste..geçte ugraya biliyorum kusuruma bakma olur mu.

    kelebeklisaniyeler.blogcu.com

    YanıtlaSil
  15. selam canımcım...ne güzel bir kahvaltı tabagı böle...eline saglık...sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  16. canım ellerine sağlık çok güzel olmuş.görüntü de süper.sevgiler

    YanıtlaSil
  17. işte böyle iştah açılır beyaw :)))
    çok güzel şirnn bi kahvaltılık olsa gerek yapana sağlık tşkler.

    www.eftelya88.blogcu.com

    YanıtlaSil
  18. guzel bir hafta diliyorum ozlemcim seni kocaman kocaman optm:))kendine çok iyi bak

    kelebeklisaniyeler.blogcu.com

    YanıtlaSil

Blog Widget by LinkWithin

İzleyİcİler

Lezzet Gemisi Facebook'ta